top of page
Search

Ce periuta si pasta de dinti sa folosesc pentru copilul meu?

  • Writer: Raluca Alfiri
    Raluca Alfiri
  • Jul 28, 2015
  • 3 min read

Multi parinti sunt pusi in incurcatura cand vine vorba despre igiena orala a copilului, la ce varsta ar trebui inceput periajul, ce fel de pasta de dinti e bine sa fie folosita, ce periuta este mai indicata etc.

Cand incep curatarea dintilor?

Pentru a evita problema cariilor, incepe curatarea curatarea dintilor inca de la aparitia primului dintisor, care apare in fata in partea de jos, cel mai frecvent in jurul varstei de 6 luni ( exista si situatii cand eruptia dentara incepe la 4 luni, dar ci cazuri cand aceasta intarzie pana la 9 luni-1 an, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi). In primul an nu e obligatoriu sa-i perii, e suficient sa cureti dintii si gingiile cu un tifon umed infasurat pe deget.

Ce periuta de dinti sa folosesc?

Ca sa-l obisnuiesti pe cel mic cu periuta de dinti, la inceput poti folosi periute speciale cu cap de silicon, care au si rol de masaj gingival si il pot ajuta in perioadele cand gingiile sunt sensibile. Odata cu aparitia maselelor, foloseste un degetar care te ajuta sa cureti suprafata acestora. Pentru ca maselele nu au o suprafata neteda, aici este locul unde apar cel mai frecvent cariile, atat in dentitia temporara, cat si in cea definitiva. Sigilarea dentara este metoda prin care se poate reduce aparitia cariilor cu pana la 80% ! Afla aici ce inseamna sigilarea dentara.

Dupa varsta de 2 ani, micutul poate folosi o periuta de dinti cu peri moi, adaptata grupei lui de varsta. Nu folosi o perie de dinti mai mult de 3 luni sau dupa ce perii si-au schimbat directia inspre exterior.

Ce pasta de dinti este mai indicata?

In principiu, pastele de dinti pentru copii trebuie sa aibe o cantitate de flour sub 500 ppm, pentru a evita eventualele neplaceri in caz ca cei mici inghit pasta. Pe piata exista o gama larga de paste de dinti pentru copii, cu compozitii si arome diferite, cu variante pentru parintii care cauta ingrediente organice. Iata cateva sugestii disponibile:

Dupa cum vezi, are in pachet inclus si "degetarul" pentru periaj.

Recomandata de la 6 luni la 2 ani.

Pasta dinti pentru copii fara fluor pentru 6+ luni. Fara menta, poate fi folosita in timpul tratamentelor homeopate

Are consistenta unei masti de argila, este recomandata de la 12 luni. Contine apa purificata, extract de capsuni, argila, extract de propolis, extract de aloe vera

Pasta de dinti cu ingrediente naturale, sub forma de gel. Contine extract de gălbenele care previne inflamaţiile şi menţine mucoasele sănătoase si un mestec de uleiuri esenţiale naturale, incluzând uleiul esenţial de mentă şi fenicul

Recomandate dupa 2 ani, contin flour si SLS (ingredientul care formeaza spuma in contact cu apa)

Fiecare parinte este liber sa aleaga ce crede mai bine pentru copilul sau insa este obligat sa faca o alegere INFORMATA.

Ce cantitate de pasta de dinti se foloseste?

Ai grija ca bebelusul tau mai mic de doi ani sa nu foloseasca mai multa pasta de dinti decat un bob de mazare si sa nu o inghita. Copiii trebuie sa invete sa scuipe pasta de dinti si sa clateasca bine gura cu apa dupa periere.

De la ce varsta ar trebui sa duc copilul ca cabinetul stomatologic?

Niciodata nu este prea devreme pentru ca cel mic sa ia contact cu medicul dentist. Pentru inceput, parintele il poate aduce pe copil doar pentru simple vizite, discutii, urmand ca atunci cand apare sentimentul de incredere sa se realizeze si alte manopere stomatologice. In general, copiii devin cooperanti in jurul varstei de 3-4 ani.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi, iti vom arata cu placere. In centrul nostru copii beneficiaza de consultatie si instruire GRATUITA pentru insusirea tehnicii corecte de periaj.


 
 
 

コメント


Facem parte din

Unde ne gasesti
bottom of page