

Extractia dentara inseamna indepartarea unui dinte din gura. Extractiile sunt practicate intr-o larga varietate de situatii incluzand caria dentara care a distrus prea mult din dinte astfel incat acesta sa nu mai poata fi restaurat.
In timpul consultatiei este posibil ca sa vi se recomande una sau mai multe alternative la extractia unui dinte. Chiar daca extractia dintelui constituie cea mai ieftina procedura, poate reprezenta de fapt, pe termen lung, cea mai costisitoare.
Cand un dinte este indepartat dintii invecinati au tendinta sa migreze, uneori chiar semnificativ. Orice pierdere a alinierii dentare poate avea un efect major asupra sanatatii dentare. Indepartarea chiar si a unui singur dinte poate determina probleme cu muscatura sau probleme ale articularii maxilarelor. Pe de alta parte dintii migrati in urma extractiei pot deveni adevarate "capcane" pentru alimente fiind foarte greu de igienizat si deci cu risc mai mare de a se caria si a se imbolnavi parodontal.
Deci, pentru a evita aceste complicatii veti primi recomandarea de a inlocui orice dinte care va fi sau este deja extras. Inlocuirea unui dinte extras cu unul artificial poate costa mult mai mult decat alternativa de a nu extrage dintele si a-l trata. de cele mai multe ori, inlociurea unui dinte extras se poate face printr-o lucrare fixa sau printr-un implant